Žite zdravo a chutne aj s potravinovou intoleranciou!
Mám pre vás riešenie – eBook s viac ako 50 jedinečnými receptami, ktoré využijete aj pri širokej škále potravinových intolerancii.
Milujem jedlo a keď mi v roku 2016 zistili potravinovú intoleranciu na kazeín, bielkovinu kravského, ovčieho, kozieho mlieka, lepok, vajíčko, zemiaky, orechy a ďalšie potraviny, takmer sa mi zrútil svet. Netušila som, čo mám vlastne jesť. Pripadala som si stratená a zúfalá. A hlavne neustále hladná.
Reštauračné zariadenia mi vyhovieť nevedeli, preto som začala so stravou experimentovať, aby sa jedlo stalo mojím liekom a nie nepriateľom.
Rozhodla som sa o svoje niekoľkoročné skúsenosti podeliť v eBooku Jedlo ako liek – 50+ receptov pri potravinovej intolerancii.
Pokiaľ dlhodobo dodávate do tela problematické potraviny, prebiehajú vo vašom tele na rôznych miestach zápalové procesy. Nevhodná strava často živí patogény a vírusy v organizme, ktoré oslabujú váš imunitný systém.
Pravidelnou konzumáciou nevhodných potravín prestávate tolerovať široké spektrum potravín, ktoré vám dlhý čas nemuseli spôsobovať žiadne ťažkosti.
Podľa viacerých poznatkov sa potravinová senzitivita spája s diagnózami ako poruchy autistického spektra, ADHD, ekzémy, migrény, reumatoidná artritída, nadváha, neschopnosť otehotnieť a samovoľné potraty u žien a podobne.
Správnou elimináciou a náhradou problematických potravín vo vašom tele nastáva prirodzený detoxikačný proces a dochádza k odzneniu rôznych príznakov.
Ebook vám ukáže ako sa môžete stravovať v súlade s eliminačnou diétou, aby ste sa bezpečne vyhli mliečnym výrobkom, obilninám s lepkom, vajíčkam, kukurici, strukovinám, orechom a ďalším problematickým potravinám.
Na internete je množstvo receptov, ale určite to poznáte: jeden obsahuje vajíčko, ďalší špaldovú múku, iný zase cukor či nejaký alergén, ktorému sa snažíte vyhnúť. Je to často pokus-omyl, či sa daný recept podarí aj po vynechaní potraviny, ktorá ale býva kľúčová.
Možno nemáte peniaze navyše, aby ste ich vyhadzovali za potraviny, ktoré nepoznáte bez istého finálneho výsledku.
EBook vám ponúka viac ako 50 receptov pri potravinovej intolerancii na kazeín, lepok, vajíčko, orechy, ryžu, zemiaky a i.
Viem, že potravinová intolerancia je náročná a hlavne zavádzanie potravín naspäť do jedálnička býva oriešok.
Pri potravinovej intolerancii je dôležité sledovať reakcie tela na jednotlivé potraviny. Do tohto denníka si môžete zaznamenávať potraviny, ktoré ste behom dňa zjedli a následné reakcie vášho tela. Stravovací denník slúži pre elimináciu zdravotných problémov.
Pri novom spôsobe varenia sa zoznámite s viacerými možno pre vás už známymi a možno úplne novými ingredienciami. V eBooku sú na ingrediencie internetové odkazy, aby ste si vedeli spraviť prehľad o cene danej potraviny a jej využitie. Varenie je však o nových chutiach a príležitostiach a eBook vám prinesie nový pohľad na vaše možnosti, ktoré sa vám teraz môžu zdať obmedzené.
Všetky recepty sú zostavené bez živočíšneho mlieka. Preto ingrediencie neobsahujú ani laktózu, ani kazeín a ani bielkovinu kravského, ovčieho, kozieho či byvolieho mlieka.
Recepty sú zostavené tak, aby vyhoveli širokému spektru a rôznym kombináciám potravinových intolerancií. Všetky recepty sú bez použitia lepku, kazeínu, vajíčka, hrachu. Ak máte napr. intoleranciu na zemiaky, ale tolerujete sladké zemiaky (batáty) alebo topinambury, eBook bude vhodný aj pre vás. Recepty sú zostavené tak, aby vyhoveli aj pri intolerancií na pivovarské alebo pekárenské kvasnice a aj pri čoraz častejšej intolerancií na kukuricu.
Ebook nie je vhodný pre ľudí s histamínovou intoleranciou a pre vegánov.
Žite plnohodnotne aj s potravinovou intoleranciou vďake eBooku