Možno aj vás trápi problém s neznášanlivosťou určitých potravín, ktorou v súčasnosti trpí až 100 miliónov ľudí na celom svete.

Vedeli ste, že všetky tieto prejavy môžu súvisieť práve s potravinovou intoleranciou?

 

Možno ste si doteraz nikdy neuvedomili, ako veľmi vás potraviny ovplyvňujú.

Určite poznáte tento scenár:

Zvyčajne absolvujete maratón, keď ste posielaní od špecialistu k špecialistovi a zdravotné bremeno si ťaháte dlhé roky so sebou. Bez výsledku a iba s krátkodobým zlepšením.

Do roku 2016 to bol aj môj prípad, kým som sa nerozhodla zobrať zdravie do svojich rúk. Túžila som poznať príčinu môjho ekzému, za ktorým stála práve potravinová intolerancia. Presnejšie, viac ako 30 potravinových intolerancií.

Verím, že skúsenosť má väčší zmysel, ak sa o ňu podelím s ostatnými a to ma motivovalo napísať knihu Z lásky k vlastnému telu – Dovoľte jedlu stať sa vaším liekom.

Čo vám prinesie táto kniha?

Možno už tušíte, že za vašimi zdravotnými problémami môže byť strava, ale nie ste si tým istý. Pozorujete sa, ale neviete si odsledovať, ktorá potravina presne robí problém.

Kniha vám zodpovie otázky súvisiace so stravou. Vysvetlí vám na konkrétnych príkladoch rozdiely medzi potravinovou intoleranciou a potravinovou alergiou.

Objasní vám prečo sa mnohé symptómy spájajú s potravinovou intoleranciou.

 

Je určená pre vás, ak:

Dovoľte aj vy jedlu stať sa vaším liekom z lásky k vlastnému telu.

Prečo je táto kniha jedinečná?

Kniha Z lásky k vlastnému telu je prvá kniha na Slovensku a v Čechách, ktorá detailne objasňuje problematiku potravinových intolerancii. Je pretkaná osobnými skúsenosťami, vedeckými poznatkami, ktoré poukazujú na to, ako môže potravinová intolerancia ovplyvňovať poruchy autistického spektra, ADHD, migrény, reumatoidnú artritídu, syndróm dráždivého čreva, zvýšenú črevnú priepustnosť, Crohnovu chorobu, neplodnosť a samovoľné potraty, ekzémy a iné.

Napriek tomu je písaná ľudskou rečou, aby ste jej rozumeli. Prináša množstvo inšpirácie a praktických rád, aby ste aj vy mohli dovoliť jedlu stať sa vaším liekom.

Takto sa o nej vyjadrila MUDr. Dana Vavricová, špecialistka na vnútorné lekárstvo:

 

Na čo sa v knihe môžete tešiť?

Kniha Z lásky k vlastnému telu:

Koľko stojí kniha?

Cena knihy je 17,20 €

Je to veľa za jednu knihu?

Napriek tomu, že som ju písala takmer dva roky, viem, že jej obsah vám môže zmeniť život.

Je nabitá nielen odbornými poznatkami podanými ľudskou rečou, ale obzvlášť dlhoročnými skúsenosťami. Som si preto vedomá, že táto cena je iba zlomok jej skutočnej hodnoty.

Ja ale chcem, aby vám informácie v nej mohli zmeniť život presne tak ako sa pred pár rokmi zmenil mne.

Dovoľte aj vy jedlu stať sa vaším liekom z lásky k vlastnému telu.

Kto je autorka knihy?

Volám sa Dagmar Rakovická Čanigová. Som žena, manželka, mama a certifikovaná výživová poradkyňa. Mojím poslaním je pomáhať druhým nájsť si nový spôsob stravovania pri potravinových intoleranciách. Od roku 2018 sa profesionálne venujem výžive. Absolvovala som kurz výživového poradcu akreditovaný Ministerstvom školstva telovýchovy a mládeže v Českej republike. 

Čo ma viedlo k napísaniu tejto knihy?

Potravinová intolerancia a následná zmena stravy mi zmenili život od základov. Mnoho rokov som ale netušila ako veľmi dokáže nevhodná strava moje telo ovplyvňovať. A že ekzém je iba dôsledkom.

Prešlo mnoho rokov trápenia a zúfalstva. Od pocitov menejcennosti kvôli výrazným červeným ložiskám až po vieru, že bez liekov to nezvládnem.

Zažila som nekonečný kolotoč z ordinácie do ordinácie s následnou kortikosteroidnou liečbou, ktorá priniesla iba krátkodobé zlepšenie a zaťažila mi orgány. Napriek tomu, nikto sa potravinovou intoleranciou detailnejšie nezaoberal.

To ma inšpirovalo skúmať potravinovú intoleranciu detailne. Nielen na základe mojej osobnej skúsenosti, ale aj z hľadiska diagnóz, ktoré sa podľa viacerých výskumov spájajú práve s potravinovou intoleranciou.

 

Čo o knihe Z lásky k vlastnému telu napísali jej čitatelia?​