Citrónovo-kokosové crinkles

Tento recept vznikol ešte v čase, keď som bola tehotná. Niet divu, že mnou lomcovali rôzne chute a potreba vyskúšať nové recepty.
Pamätám si ako sa mi vybavili všetky tie čokoládky, ktoré som nejedla dlhý čas… A napriek tomu, že nejem bežný cukor a sladím s mierou medom, chcela som vyskúšať niečo nové. Túžila som sa a aj pri tomto recepte vyhnúť bežnému cukru a to tak, že nahradím sacharózu čistou fruktózou s vanilkou.

Tak vznikli tieto božské CITRÓNOVO-KOKOSOVÉ CRINKLES 🍋🥥bez vajíčka z dvojzrnky:

Ingrediencie:

🔸 240 g hladkej múky z ekologicky pestovanej pšenice dvojzrnky
🔸 8 g kypriaceho prášku z DM
🔸 100 g strúhaného kokosu
🔸 Kôra z BIO citróna (používame iba tú žltú časť)
🔸 Šťava z jedného citróna
🔸 100 ml kokosového mlieka + 2 pl psýllia
🔸 100 g medu (ak chcete vegan verziu, použite agáve sirup)
🔸 50 g rastlinného tuku Alsan
🔸 10 g kokosového oleja
🔸 1 ČL Bourbon vanilkového prášku
🔸 Vanilková fruktóza


Postup:

Múku zmiešame s kokosom, kypriacim práškom do pečiva z DM a nastrúhanou kôrou z chemicky neošetreného citróna. Pridáme citrónovu šťavu, med, zmäknuté maslo s kokosovým olejom a medom. Rukami vymiešame kompaktné cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme aspoň 5 hodín odležať v chladničke.

Cesto vytiahneme, na plech si rozložíme papier na pečenie a rúru dáme predhriať na 170°C (ja mám elektrickú). Z cesta odtrhávame a tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme vo fruktóze. Postupne s približne 3 cm odstupmi ich poukladáme na plech. Pečieme približne 15 minút.


Fruktóza sa rozpustí a na guličkách sa vytvorí glazúra, môžeme ich nechať takto alebo ak chcete, môžete tak, ako som ja urobila, opäť obaliť vo fruktóze 🙂

Dobrú chuť! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Ako variť a piecť bez lepku - Sprievodca bezlepkovými múkami

Vaše osobné údaje (meno, e-mailová adresa) sú u mňa v bezpečí a budem (DARAKO s.r.o., Sokolíkova 5, Bratislava, 84101, IČO 53 303 229) ich na základe vášho súhlasu spracovávať podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislatívy.
Stlačením tlačidla vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním potrebným pre zaslanie eBooku a ďalších noviniek odo mňa, ktoré se budú týkať súvisiacej témy.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať kliknutím na tlačidlo ODHLÁSIŤ v každom zaslanom e-maili.