Nedávno sme s manželom pozerali americký seriál How I met your mother (Ako som spoznal vašu matku). Ani neviem prečo, dostala som chuť na cookies 🙂 A tak vznikol recept, čo špajza dala a cookiesky boli na svete 🙂
Na prípravu 17 kusov cookiesiek budete potrebovať:
🍪 1 hrnček mandľovej múky >>>
1/2 hrnčeka tapiokovej múky >>>
1/2 hrnčeka ovsenej bezlepkovej múky >>>
1/2 hrnčeka kokosovej múky >>>
2 PL kokosového cukru >>>
4 plné PL medu
2 PL jablkového pyré (ja som dala jablkové pyré s banánom) >>>
1 štipka Bourbon vanilkového prášku >>>
2 PL čokoládových kúskov >>> alebo pár kúskov rozdrvenej kvalitnej horkej čokolády
Postup:
Rúru predhrejeme na 180° C so spodným a horným ohrevom.
Sypké ingrediencie (múky, kokosový cukor, prášok do pečiva, vanilku) zmiešame v mise. Pridáme jablkové pyré, med a zmiešame. Vznikne nám kompaktné cesto. Na záver pridáme do cesta čokoládu a zamiešame.
Na plech položíme papier na pečenie. Rukami vytvarujeme guľky trochu väčšie než pingpongová loptička. V dlani ich roztlačíme na cca 1 až 1,5 cm hrubú misku. (Mne to vyšlo na 17 kusov cookies) Pečieme 11 minút a necháme vychladnúť 🙂
Väčšinu ingrediencií zoženiete v BIO potravinách BIOGREAT >>>
Pri online nákupe nezabudnite vložiť kód laska8 a získate 8 % zľavu na váš nákup 🙂
Od roku 2018 pomáham ľuďom nájsť si nový spôsob stravovania pri potravinových intoleranciách.
Inšpirujem ľudí na ich ceste za zmenou stravovania. Som autorka knihy Z lásky k vlastnému telu – dovoľte jedlu stať sa vaším liekom, ktorá ukazuje spôsoby ako vnímať svoje telo a dopomôcť si stravou k lepšiemu spôsobu stravovania.
Moje eBooky a kurzy inšpirujú stovky ľudí na ich ceste >>>